Доступність посилання

ТОП новини

Чи зможе коаліція відмінити депутатську недоторканність? На відвідування яких країн незаконно витратив кошти Микола Рудьковський? Які харчі найбільше подорожчали за останній місяць і чому?


Ірина Біла Київ, 25 cічня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Чи зможе коаліція відмінити депутатську недоторканність? На відвідування яких країн незаконно витратив кошти Микола Рудьковський? Які харчі найбільше подорожчали за останній місяць і чому?


Парламентська коаліція вже сьогодні обіцяє відмінити депутатську недоторканність. Однак, як інформує «Газета 24», для цього не вельми багато передумов. Крім того, що опозиція обіцяє блокувати трибуну, вона ще й пропонує свою версію законопроекту, де по-іншому трактується, з кого і як потрібно знімати цю саму недоторканність. А ще є незгодні з пропозицією НУНС у самій фракції. Так, екс-міністр оборони Анатолій Гриценко заявив, що проголосує «за», коли недоторканність буде знята не лише з депутатів, а й з Президента.

«Український прорив або популізм?» - у статті під таким заголовком газета «День» розпитує експертів, куди, на їхню думку, прориватиметься країна на чолі з урядом Юлії Тимошенко. І чи дійсно програма така хороша, як про це заявляє Юлія Володимирівна? А ще, чи має шанс урядова програма стати реальним путівником для країни на найближчі роки чи все ж амбіційні плани голови Кабміну так і залишаться, нехай гарною, але все ж декларацією? Відповіді, нагадую, в сьогоднішньому числі газети «День».

Колишній міністр транспорту Микола Рудьковський, як стверджує газета «Україна молода», незаконно витратив державні кошти, не лише відвідуючи з українською красунею Париж, але й Токіо. Загальна сума збитків від самовільних закордонних вояжів, за підрахунками правоохоронних органів, сягає за позначку в півмільйона гривень. Подробиці в статті «Не Парижем єдиним, або Рудьковський брав у відрядження до Токіо «лівих» пасажирів за рахунок бюджету».

Інвестор-мільярдер Джордж Сорос, знаний достатньо високою достовірністю своїх прогнозів, заявив, що незабаром долар США втратить статус основної світової валюти. Така заява, як наголошує газета «Сегодня», черговий привід українцям задуматись, чи варто й надалі розраховувати на долар, як основну валюту заощаджень.

Після свят ціни в столичних супермаркетах знову поповзли вгору. Згідно з даними моніторингу газети «Діло», з 20 грудня до 20 січня найбільше зросла ціна на овочі, фрукти, куряче філе та олію. Лідером з подорожчання стала капуста, ціна на яку зросла втричі. У накручуванні цін чиновники звинувачують виробників, яким дозволено включати у собівартість товарів будь-які необґрунтовані витрати. Стаття називається «При Тимошенко подорожчала капуста».
XS
SM
MD
LG