Доступність посилання

ТОП новини

Учасники української ланч-конференції в Давосі обговорили вплив світової економічної кризи на Україну


Уже четверту таку ланч-конференцію організували Фонд Віктора Пінчука і компанія EastOne.

Уже четверту таку ланч-конференцію організували Фонд Віктора Пінчука і компанія EastOne.

Директор Інституту міжнародної економіки Петерсена (Швеція) Фред Берґстен висловив думку, що світова економічна криза суттєво не торкнеться України і економік сусідніх країн. «Те, що економіка України росте, – позитивна риса для світової економіки в цілому», – сказав він.

На думку Фреда Берґстена, для України дуже важливим є вступ до Світової організації торгівлі. «Як член СОТ Україна займатиме сильну позицію в питанні захисту ринків збуту і захисту своєї економіки», – сказав він.

На думку іншого учасника ланч-конференції у Давосі, президента Європейського банку реконструкції і розвитку Жана Лем’єра, перед Україною стоять сьогодні серйозні виклики – це, зокрема, необхідність терміново розробити ефективну енергетичну політику, включно з політикою енергозбереження.

Крім того, перед Україною стоїть серйозне питання розвитку інфраструктури. «У неї треба інвестувати, – сказав президент ЄБРР. – Ви це робите, і увага до партнерства держави і приватного сектора в питаннях розвитку інфраструктури збільшується, особливо в рамках підготовки Євро-2012. Але інфраструктуру потрібно розвивати не тільки для футболу, а й для збільшення конкурентоспроможності економіки».

Один із попередніх президентів Світового банку Джеймз Вулфенсон зазначив, що головне в сьогоднішній ситуації для України – дати чітке розуміння інвесторам, що політичне суперництво в країні подолано. «Друге, що нас хвилює – це включення України до міжнародних інституцій, – сказав він. – Упевненість в Україні така, що коли в майбутньому цього буде досягнуто, це буде серйозною заявою для міжнародного співтовариства».

Організатор ланч-конференції в Давосі Віктор Пінчук відзначає підвищення інтересу до України на міжнародній економічній арені.

В інтерв’ю журналістам, підбиваючи підсумки традиційного українського бізнес-ланчу в Давосі, Пінчук зазначив, що на перший український бізнес-ланч у 2004 році прийшло близько 30 осіб, а на участь у нинішньому було подано понад 400 заявок, і багатьом доводилося відмовляти.

За словами українського бізнесмена, дуже важливим є те, що світова бізнес-еліта з перших вуст – Президента Віктора Ющенка – змогла почути про ситуацію і перспективи України.
XS
SM
MD
LG