Доступність посилання

ТОП новини

Українська митниця закликає Секретаріат Президента і Представництво України в ЄС втрутитися в ситуацію на кордоні з Польщею


Останніми днями польські митники фактично страйкують, вимагаючи поліпшити умови праці. На східних кордонах Польщі виникли великі черги з обох боків.

Держмитслужба також рекомендує автоперевізникам обмежити перевезення через українсько-польський кордон і інформує, що Укрзалізниця припинила прийом вантажів для відправлення через цей кордон через страйк польських митників.

Як повідомив у суботу представник Державної митної служби України Сергій Сьомка, його установа просить українську владу звернутися до Європейської Комісії з проханням допомогти Польщі врегулювати ситуацію на кордоні.

Із проханням про допомогу Держмитслужба звернулася і до Прем’єр-міністра України і керівника Митної служби Польщі.

За словами Сьомки, проблем і обмежень із пасажирськими залізничними перевезеннями наразі немає. А автоперевізників просять змінити маршрути перевезень і тим часом спрямовувати їх через Словаччину й Угорщину.

Останніми днями польські митники фактично страйкують, вимагаючи поліпшити умови праці. Вони масово беруть відпустки чи лікарняні, і на праці залишаються одиниці. На східних кордонах Польщі виникли великі черги з обох боків.
XS
SM
MD
LG