Доступність посилання

ТОП новини

Водії трейлерів, які по кілька діб очікують на перетин польсько-українського кордону в Дорогуську, знову блокують прикордонний перехід


За повідомленням місцевої поліції, вони вимагають від влади втрутитися в ситуацію і налагодити роботу польських митників.

За повідомленням місцевої поліції, вони вимагають від влади втрутитися в ситуацію і налагодити роботу польських митників.

В районі переходу в Дорогуську (Любельське воєводство Польщі) скупчилися понад тисяча трейлерів.

У неділю на прикордонному переході працювала зміна лише з 7 митників. Час очікування перетину кордону – близько 70 годин. На іншому польсько-українському переході в Хребенному стояло близько 250 автомобілів. Тут працювали також лише 7 митників, час очікування перетину кордону сягав 40 годин.

Значно погіршилася ситуація і на польсько-білоруському кордоні. У Корощині в черзі стоять близько 1500 трейлерів, черга розтяглася на 25 кілометрів углиб Польщі. Час очікування в’їзду до Білорусі – 70 годин.

Протягом останніх кількох днів польські митники, вимагаючи підвищення зарплати, фактично припинили свою працю – вони не страйкують (згідно з польським законодавством митники не мають права на страйк), але, прагнучи домогтися своєї мети, в масовому порядку йдуть у відпустку або на лікарняний.

Матеріали до теми:

• У Польщі страйкарі заблокували східній кордон
XS
SM
MD
LG