Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Дональд Туск відвідав східний кордон Польщі з Україною, де страйкують польські митники


Акція протесту митників призвела до утворення багатокілометрових черг на українсько-польському кордоні.

Акція протесту митників призвела до утворення багатокілометрових черг на українсько-польському кордоні.

Дональд Туск підтримав попередні пропозиції уряду щодо підвищення зарплат митникам, чого вони вимагають.

При цьому польський прем’єр звернув увагу на своєрідність цього страйку митників: «Проблема в тому, що офіційно тут немає страйку. Люди просто спонтанно беруть лікарняні чи відпустки. Я не можу нікого силою примусити працювати»

Переговори зі страйкарями триватимуть протягом цього тижня.

Тим часом, у понеділок, спілка перевізників Польщі заявила, що вони хочуть у вівторок блокувати шляхи біля Варшави. Перевізники очікують до вечора понеділка на відповідь польського уряду щодо відшкодування тим перевізникам, вантажівки яких упродовж тижня стоять в кілометрових чергах по обидва боку польсько-українського кордону.

Представник перевізників Польщі Ян Бучек заявив журналістам: «Наші правники вже готують заяву до суду. Будемо вимагати щоб міністр фінансів, який несе відповідальність за цю ситуацію, сприяв повернення відшкодувань за збитки транспортників».

Віце-прем’єр Польщі, міністр внутрішніх справ Ґжеґож Схетина зазначив, що відразу після повного відновлення роботи митників спільно з прикордонною службою вдасться за 2-3 дні налагодити у усю роботу пропускних пунктів на польсько-українському кордоні.
XS
SM
MD
LG