Доступність посилання

ТОП новини

На українсько-польському кордоні пожвавився рух вантажного транспорту


Минулої ночі на пропускному пункті «Корчова – Краковець» працював не один, як в останні дні, а шестеро польських митників. Однак черги автомобілів усе ще дуже довгі.

За інформацією українських прикордонників, минулої ночі на пропускному пункті «Корчова – Краковець» працював не один, як в останні дні, а шестеро польських митників.

Однак черги автомобілів усе ще дуже довгі. На пункті перетину «Краковець» на цей час у черзі 750 вантажних машин, на польському боці 800.

За ніч польські митники пропустили понад 50 фур. Речник прикордонної служби Тетяна Герасимчук каже: 16 машин виїхали з України, 38 заїхали в Україну.

Водії на кордоні, які простоюють у черзі по тижню, почуваються фізично виснаженими і втомленими. Хоча створені оперативні штаби допомоги водіям, лише останніми днями людям почали привозити гарячу їжу.

Ніхто з керівників Львівщини, ні з обласної ради, ні з адміністрації, не виїжджав на кордон для ознайомлення зі складною ситуацією.

Через акцію протесту польських митників, які вимагають підвищення зарплатні і соціальних гарантій, українсько-польський кордон виявився практично заблокованим, як і інші ділянки східного кордону Польщі.
XS
SM
MD
LG