Доступність посилання

ТОП новини

Міністри закордонних справ України і Польщі домовились прискорити роботу з укладення угоди про малий прикордонний рух


Про це Володимир Огризко і Радослав Сікорський повідомили в вівторок закінченні переговорів у Києві. За словами українського міністра, угода може бути готова і підписана наступного місяця.

Про це Володимир Огризко і Радослав Сікорський повідомили в вівторок закінченні переговорів у Києві.

За словами українського міністра, угода може бути готова і підписана наступного місяця.

«Ми домовились, що наші переговорні команди, які сьогодні працюють у Варшаві, найближчим часом підготують тексти до підписання. У нас є добрі зразки – це угоди, які ми вже підписали з нашими угорськими колегами і які ми зараз опрацьовуємо з нашими словацькими колегами. Наступний крок – початок імплементації: ми б хотіли, щоби він почався якомога швидше. Хоча наші польські колеги звернули увагу на те, що їм потрібен певний час, щоб зробити відповідні приготування до імплементації цієї угоди», – сказав Огризко.

Після приєднання Польщі до «шенґенської зони» наприкінці минулого року ситуація на українсько-польському кордоні ускладнилася. З обох боків кордону збиралися черги. Серед причин було посилення заходів безпеки у зв’язку з приєднанням Польщі до «шенґенської зони». Останніми днями становище ще погіршилося через акцію протесту польських митників.
XS
SM
MD
LG