Доступність посилання

ТОП новини

Із президентських перегонів у США вийшли Руді Джуліані і Джон Едвардз


Руді Джуліані, колишній мер Нью-Йорка, оголосив, що надалі не претендуватиме за висування на Президента від Республіканської партії. Раніше вчора про вихід із перегонів за кандидування від Демократичної партії заявив колишній сенатор Джон Едвардз.

Джуліані, колишній мер Нью-Йорка, оголосив, що надалі не претендуватиме за висування на Президента від Республіканської партії.

Напередодні, в вівторок, він посів третє місце зі значним відривом на партійних первинних виборах у штаті Флорида.

Руді Джуліані висловив свою підтримку сенаторові від штату Арізона Джонові МакКейну, який виграв ті вибори.

Очікують, що сьогодні на підтримку МакКейна виступить Арнольд Шварценеґґер, губернатор найчисельнішого за населенням і найвпливовішого на виборах штату Каліфорнія.

Крім МакКейна, чільними претендентами на висунення серед республіканців залишаються колишній губернатор штату Масачузетс Митт Ромні і колишній губернатор штату Арканзас Майк Гакабі.

Раніше вчора про вихід із перегонів за кандидування від Демократичної партії заявив колишній сенатор Джон Едвардз.

Він не висловився на підтримку жодного з чільних претендентів від цієї партії, які залишилися, – сенаторам Гілларі Клінтон і Баракові Обамі.

5 лютого у США буде так званий «супервівторок» – цього дня попередні партійні вибори кандидатів на Президента відбудуться більш як у 20 штатах відразу.
XS
SM
MD
LG