Доступність посилання

ТОП новини

Населення Дніпропетровська відтепер платитиме майже втричі більше за технічне обслуговування ліфтів


Дніпропетровськ став першим містом України, де переглянули також саму схему розрахунків за ліфти: тепер мешканці платитимуть не жекам, а спеціалізованому комунальному підприємству «Дніпроліфт», яке відповідатиме за якість послуг.

Таке рішення ухвалило житлове управління міста. Як повідомив керівник цього управління Анатолій Коваленко, Дніпропетровськ став першим містом України, де переглянули також саму схему розрахунків за ліфти: тепер мешканці платитимуть не жекам, а спеціалізованому комунальному підприємству «Дніпроліфт», яке відповідатиме за якість послуг.

Комунальники запевняють: підвищення тарифів дасть їм можливість поліпшити технічний стан кількох сотень ліфтів, на це витратять понад 8 мільйонів гривень бюджетних коштів.

«Ми проводимо такі кардинальні зміни, аби розв’язати проблему з ліфтами у Дніпропетровську. 880 ліфтів – стоять», – зазначив Анатолій Коваленко.

Наразі у Дніпропетровську із понад 4 тисяч ліфтів більш ніж половина відслужила свій термін. Через зношеність обладнання почастішали випадки, коли мешканці надовго застрягають у ліфтах. Останній такий випадок стався кілька днів тому: в кабіні застрягла вагітна жінка, за якою приїхала «швидка».

За даними Кабміну, в Україні заміни чи модернізації потребують понад 10 тисяч ліфтів, які працюють вже більш ніж чверть століття.
XS
SM
MD
LG