Доступність посилання

ТОП новини

Погоджувальна Рада парламенту проведе своє засідання у понеділок


Про це повідомила прес-служба Верховної Ради. Партія регіонів обіцяє знову блокувати трибуну і вимагає розгляду питання про вступ України до НАТО. Представники коаліції заявляють, що можуть вдатися до силового сценарію, або ж провести сесійне засідання в іншому приміщенні. Минулого тижня через блокування опозицією трибуни і президії спікер Арсеній Яценюк не закрив першу сесію новообраного парламенту. Друга сесія Верховної Ради шостого скликання має розпочатися вже у вівторок.


Про це повідомила прес-служба Верховної Ради.

Раніше представники фракцій планували зібратися в п’ятницю. Вони мали намір шукати можливості для розблокування роботи парламенту.

Партія регіонів обіцяє знову блокувати трибуну і вимагає розгляду питання про вступ України до НАТО.

«Регіонал» Юрій Мірошниченко в інтерв''ю Радіо Свобода зазначив: «Вимоги чітко визначені. Серед них є питання, які ставить Партія регіонів щодо, фактично, злочину, скоєного міністром внутрішніх справ, відкликання підпису голови Верховної Ради і низка інших питань, пов’язаних фактично з активними діями керівництва країни щодо вступу до НАТО. Це порушує ті домовленості, які були досягнуті і зафіксовані в Універсалі національної єдності, адже такий рух може бути тільки після проведення референдуму».

Водночас представники коаліції заявляють, що наступне засідання Верховної Ради відбудеться за будь-яких обставин і не вірять у щирість дій своїх опонентів.

«Бютівець» Олег Ляшко сказав в інтерв''ю Радіо Свобода сказав: «На людях вони розказують, що борються за те, що б Україна не вступала до НАТО, хоча зрозуміло, що найближчі років десять Україна навряд чи вступить до Альянсу, хоч би Прем’єр, Президент і голова Верховної Ради по тричі на день відсилають якісь листи про приєднання до того чи іншого плану. Блокування Верховної Ради під приводом вступу чи не вступу до НАТО, - це спроба ввести в оману виборців».

Єдиний реальний вихід, щоб розблокувати парламент, це провести відкриті переговори, переконаний представник «Нашої України – Народної самооборони» Юрій Кармазин, який напередодні заявив: «При всіх переговорах з так званою опозицією, і з тими, що бовтаються між опозицією і коаліцією, проводити переговори виключно у присутності мікрофонів, ЗМІ, і при прямій трансляції по телеканалу «Рада». Це нам нічого не буде додатково коштувати, але всі люди в Україні тоді побачать, що йде елементарний торг».

Минулого тижня через блокування трибуни і президії спікер Арсеній Яценюк не закрив першу сесію новообраного парламенту.

Друга сесія Верховної Ради шостого скликання має розпочатися вже наступного вівторка.

Матеріал до теми:

•&nbsp Що розблокує парламент?
XS
SM
MD
LG