Доступність посилання

ТОП новини

«Політик року» – Віктор Балога. У Закарпатті визначили переможців у щорічному рейтингу «Лідер року»


Надія Петрів Ужгород, 1 лютого 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Шостий рік поспіль у Закарпатті проводять рейтинг «Лідер року». Визначають переможців у десяти номінаціях, а ще оргкомітет вручає спеціальні премії рейтингу тим людям, підприємствам чи установам, внесок яких у життєдіяльність Закарпаття справді значний.


Майже одноголосно політичним діячем року у Закарпатті визнали Віктора Балогу, голову Секретаріату Президента України.

Крім цієї номінації, визначали переможців ще й у таких номінаціях, як «Громадський діяч», «Виробник краю», «Фінансова установа», «Готельний сервіс та туристичні послуг», «Культурно-просвітницька діяльність» та інші.

Журналістка і власкор телеканалу ICTV в Закарпатті Світлана Ковбиця вважає, що визначення переможців у цьому рейтингу може послужити прикладом справді демократичного голосування.

«Цього року, як і в попередні роки, експертна рада працювала виважено, справедливо, і демократично пройшло голосування. Кожен свою позицію, свою думку висловлював, і справді перемогли ті, за кого віддали найбільше голосів члени експертної ради», – додала вона.

Нові критерії для переможців

Якщо протягом попередніх років лауреатами рейтингу ставали громадські, некомерційні об’єднання та організації, а також керівники, які по праву є елітою ділових кіл Закарпаття, то цього року визначальним став новий критерій, каже член експертної ради, власний кореспондент телеканалу «Інтер» у Закарпатті Віталій Мещеряков.

«Будь-яка номінація в цьому визначенні „Лідер року“ є умовною. Це однозначно, тому що зрозуміло, що не можна „Єврокар“ порівнювати з приватним підприємцем. Але якщо порівнювати прорив, ось якщо людина зробила ривок у чомусь – це може бути і найзвичайнісінький взуттєвий майстер, – якщо ця людина має позитивний імідж, лише схвальні відгуки про нього звучать, чому б і ні? Це може бути і малий, і середній, і великий бізнес. Головне – це марка, це імідж, це прорив, і це насамперед схвальні відгуки»,— каже він.

Прорив відзначили гідно

У номінації «Медично-оздоровча діяльність» за підсумками 2007 року перемогла Обласна інфекційна лікарня, розташована в Ужгороді. Ще три роки тому її називали найжахливішим медичним закладом краю, нині визнали найсучаснішою.

Для головного лікаря закладу Михайла Поляка таке визнання стало справжнім сюрпризом.

«Звичайно, такий рейтинг потрібно проводити, він стимулює кожного керівника. А що стосується інфекційної лікарні, то за останні роки в ній дуже багато зроблено. Якщо ви відвідували років три тому лікарню, ви бачили, в якому вона була стані. А зараз вона майже зразкова, все зроблено на європейському рівні», – пишається її керівник.

Завтра ж в Ужгороді нагороджуватимуть лауреатів рейтингу «Лідер року – 2007». Організатори кажуть, що запросили всіх переможців. Щоправда, сумніваються, чи вдасться вирватися на нагородження одному з головних призерів — закарпатцеві, але нині рідкому гостеві в області Вікторові Балозі.
XS
SM
MD
LG