Доступність посилання

ТОП новини

Міністр закордонних справ Польщі: не варто розчаровуватися, якщо Україну не приєднають до ПДЧ на саміті в Бухаресті


Про це міністр Радек Сікорський сказав в інтерв’ю газеті «Дзеркало тижня». «Прикро, що лист до генсека НАТО з проханням про приєднання до ПДЧ не підписали років зо два тому, коли пам’ять про помаранчеву революцію була ще дуже жива й була велика симпатія до України. Кувати залізо потрібно було тоді», – сказав Р. Сікорський. – Але вступ у НАТО – тривалий процес, який часто супроводжується сумнівами. Тепер треба надолужити згаяний час».


Про це міністр сказав в інтерв’ю газеті «Дзеркало тижня» «Прикро, що лист до генсека НАТО з проханням про приєднання до ПДЧ не підписали років зо два тому, коли пам’ять про помаранчеву революцію була ще дуже жива й була велика симпатія до України. Кувати залізо потрібно було тоді», – сказав Р. Сікорський.

«Але вступ у НАТО – тривалий процес, який часто супроводжується сумнівами. Тепер треба надолужити згаяний час. Я вважаю, що шанси України на приєднання до ПДЧ у Бухаресті зростають, але я б вас закликав не розчаровуватися, якщо рішення не приймуть на цьому саміті альянсу. У кожному разі, процес досягнення стандартів буде корисний для України», – додав він.

Водночас польський міністр наголосив, що його країна вітає лист Президента, Прем’єр-міністра і спікера до генсека НАТО з проханням про надання Україні Плану дій щодо членства в організації на Бухарестському саміті альянсу. «Європейська і євроатлантична перспектива природна для вашої країни. І ми переконуємо наших союзників підтримати прохання України. Але рішення НАТО залежить не тільки від Польщі, оскільки Північноатлантичний альянс – супердемократична організація. Тут рішення приймаються не більшістю, а одноголосно», – додав він.
XS
SM
MD
LG