Доступність посилання

ТОП новини

У неділю в Сербії відбудеться другий тур президентських виборів


В ньому візьмуть участь два кандидати: представник Радикальної партії Томіслав Ніколич і лідер демократів Боріс Тадич. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода в Белграді, шість з половиною мільйонів виборців Сербії роблять вибір між двома претендентами на посаду президента.


В ньому візьмуть участь два кандидати: представник Радикальної партії Томіслав Ніколич і лідер демократів Боріс Тадич.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода в Белграді, шість з половиною мільйонів виборців Сербії роблять вибір між двома претендентами на посаду президента.

Нинішній глава держави Боріс Тадич представляє демократичну Сербію, а політичний нащадок Гаазького в''язня Воїслава Шешеля Томіслав Ніколич – радикал і націоналіст.

Аналітики вважають, що насправді перед Сербією стоїть вибір між двома цілковито протилежними шляхами: з Тадичем - до зближення з Європейським Союзом, або з Ніколичем - до міжнародної ізоляції.

Експерти сходяться в тому, що прогнозувати результати другого туру виборів складно: переможця і переможеного, найвірогідніше, розділятиме лише кілька відсотків голосів.

У першому турі виборів за Ніколича проголосували 40 відсотків виборців, за Тадича – на 4,5 відсотки менше. Вважають, що тепер багато залежатиме від активності виборців. Якщо вона буде такою ж високою, як два тижні тому, то більше шансів має Боріс Тадич.
XS
SM
MD
LG