Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко доручив Кабміну створити державний реєстр осіб, притягнутих до відповідальності за корупційні дії


Йдеться про єдиний реєстр юридичних та фізичних осіб, притягнутих до адміністративної чи кримінальної відповідальності. Відповідний Указ Президента «Про деякі заходи щодо вдосконалення формування та реалізації державної антикорупційної політики» оприлюднено на сайті глави держави. У документі наголошено, що даний указ видано у зв’язку з тим, що поширення корупції становить загрозу національній безпеці України, стабільності в суспільстві та з метою вдосконалення організації роботи із запобігання корупції.


Йдеться про єдиний реєстр юридичних та фізичних осіб, притягнутих до адміністративної чи кримінальної відповідальності за корупційні дії.

Відповідний Указ Президента України «Про деякі заходи щодо вдосконалення формування та реалізації державної антикорупційної політики» (від 1 лютого) оприлюднено на сайті глави держави.

Зокрема, Віктор Ющенко доручив уряду розглянути питання стосовно покладення на Міністерство юстиції завдань щодо: аналізу законодавства з метою виявлення системних вад, які полегшують чи сприяють вчиненню корупційних правопорушень, та підготовки пропозицій щодо вдосконалення законодавства з метою запобігання та протидії корупції.

Йдеться і про здійснення антикорупційної експертизи проектів нормативно-правових актів, котрі готують центральні органи виконавчої влади.

Окрім цього Президент доручив уряду вжити додаткових заходів щодо завершення підготовки законопроектів про: запровадження декларування доходів та видатків осіб, уповноважених на виконання функцій держави, та членів їхніх сімей.

У документі наголошено, що даний указ видано у зв’язку з тим, що поширення корупції становить загрозу національній безпеці України, стабільності в суспільстві та з метою вдосконалення організації роботи із запобігання корупції і забезпечення виконання міжнародних зобов''язань України у цій сфері.
XS
SM
MD
LG