Доступність посилання

ТОП новини

США серйозно сприйняли лист керівників України до НАТО про приєднання до Плану дій щодо членства


Але офіційний Вашингтон нагадує, що це має бути незалежним рішенням української влади і народу. На цьому наголосив Посол США в Україні Вільям Тейлор у своєму виступі на міжнародній конференції «Нова Україна в новій Європі» у Києві.

Але офіційний Вашингтон нагадує, що це має бути незалежним рішенням української влади і народу.

На цьому наголосив Посол США в Україні Вільям Тейлор у своєму виступі на міжнародній конференції «Нова Україна в новій Європі» у Києві.

«Саміт НАТО у Бухаресті обговорюватиме питання України, але зрозуміло, що вирішувати, чи вступати Україні в Альянс чи ні – вирішуватиме український народ. Зараз українська влада має розпочати інформаційну кампанію, забезпечивши суспільство правдивою інформацією про НАТО. І ще один аспект: приєднання до Плану дій щодо членства у НАТО не означає, що Україна врешті-решт обов’язково стане членом Альянсу», – зазначив Вільям Тейлор.

Минулого місяця Президент України, Прем''єр-міністр і Голова Верховної Ради звернулися з листом до Генерального секретаря НАТО, в якому заявили, що Україна розраховує на приєднання до Плану дій щодо членства в Альянсі під час наступного саміту НАТО в Бухаресті в квітні цього року.
XS
SM
MD
LG