Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко закликав лiдерiв парламентських фракцiй розблокувати роботу Верховної Ради i провести завтра пленарне засiдання


Про це Президент заявив пiд час зустрiчi з головою парламенту Арсенiєм Яценюком та лідерами політичних сил, що входять до Верховної Ради.


Про це Президент заявив пiд час зустрiчi з головою парламенту Арсенiєм Яценюком та лідерами політичних сил, що входять до Верховної Ради.

На думку глави держави, необхiдно знайти компромiс у питаннях, якi перешкоджають роботi парламенту. Йдеться про листа щодо готовності України приєднатися до Плану дiй щодо членства в НАТО, а також про ситуацiю з мiнiстром внутрiшнiх справ Юрiєм Луценком.

Президент також закликав узгодити розпорядок першого дня роботи нової, другої сесії Верховної Ради шостого скликання.

Зокрема, Віктор Ющенко планує завтра особисто представити щорiчне послання до парламенту про внутрішнє й зовнішнє становище України.

Від 18 січня опозиційна Партія регіонів блокує роботу парламенту, вимагаючи від спікера Арсенія Яценюка відкликати свій підпис під зверненням до країн-членів НАТО.

Президент, прем’єр і спікер надіслали генеральному секретареві Північноатлантичного альянсу листа із проханням розглянути на найближчому саміті організації можливість приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО.

У зв’язку з блокуванням парламенту Арсеній Яценюк відмовився проводити пленарне засідання та закривати першу сесію Верховної Ради шостого скликання.

Матеріал до теми:

•&nbsp Партія регіонів розблокує роботу парламенту за умови ухвалення постанов щодо НАТО і відставки міністра внутрішніх справ •&nbsp Що розблокує парламент?
XS
SM
MD
LG