Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжя – за легендами та грою стародавньої української волинки


Під час екскурсії на Хортиці, 26 серпня 2013 року
Під час екскурсії на Хортиці, 26 серпня 2013 року
У Запоріжжі місцевий житель Роман Акбаш не помітив, як став найкращим екскурсоводом. Спочатку Роман водив екскурсії для своїх друзів та знайомих. З часом до нього приєднувалося дедалі більше людей. Тепер аби послухати розповіді Романа, туристи їдуть звідусіль. Рік тому десятки, а нині вже сотні людей організовуються у соціальних мережах та збираються просто неба.

Кореспондент Радіо Свобода потрапив на одну з найпопулярніших екскурсій островом Хортиця. Подорож відбулась найбільш мальовничою, північною частиною острова, де сконцентровано багато колоритних балок та скель, де жили запорозькі козаки. Крім того, археологи знайшли у цій місцині кілька стародавніх язичницьких святилищ, де і сьогодні рідновіри вклоняються своїм богам.

Втім, не самі легенди та цікаві історії почув кореспондент Радіо Свобода на Хортиці. Запорізький музикант Тарас Білка заграв для екскурсантів стародавні українські мотиви на автентичних подніпровських сопілках, жалійках, трембітах та навіть народній українській волинці, яка, за словами самого музиканта, з’явилась задовго до появи шотландського аналога.

Екскурсії майже безкоштовні, хто скільки дасть, каже Роман Акбаш. Як для нього, так і для Тараса Білки це не є джерелом для заробітку, лише за покликом душі.

Крім острова Хортиця, Роман проводить екскурсії старим містом, поселеннями німців менонітів, які жили на Запоріжжі ще 200 років тому, і «соцмістечком», де на початку минулого століття оселились дніпробудівці та працівники металургійних підприємств міста.
Туристи їдуть до Запоріжжя за легендами та грою стародавньої української волинки
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:37 0:00

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG