Доступність посилання

ТОП новини

«Кремльфільм» представляє новий серіал «Живі політичні мерці» – експерт про заяву Азарова


Колишній прем'єр-міністр України Микола Азаров проходить повз портрет президента Росії Володимира Путіна, Москва, 4 лютого 2015 року
Колишній прем'єр-міністр України Микола Азаров проходить повз портрет президента Росії Володимира Путіна, Москва, 4 лютого 2015 року

Колишній прем`єр-міністр оголосив про створення «комітету порятунку України» та запропонував лаву підсудних для Януковича

Українські політологи іронізують над створенням «комітету порятунку України», про який оголосив у Росії колишній прем`єр-міністр України Микола Азаров. Дехто називає таку ініціативу «Живими політичними мерцями» Кремля, а хтось навіть запрошує Азарова до Лук’янівського СІЗО.

У Росії колишній прем`єр-міністр України Микола Азаров оголосив про створення «комітету порятунку України».

«Комітет порятунку зараз вважає, що без зміни політичного керівництва країни неможливо відновити згоду. Комітет порятунку створюється поза Україною, на жаль, але я впевнений, що ми повернемося. Ми звертаємося до українського народу – ми готові взяти на себе відповідальність за відновлення розвитку України», – заявив Азаров.

За його словами, комітет має намір вимагати дострокових президентських, парламентських і місцевих виборів.

«Ми ухвалили рішення висунути на пост президента України Володимира Олійника», – зазначив Азаров.

А от колишній президент України Віктор Янукович, сказав Азаров, має бути на лаві підсудних.

«Я з цією людиною пропрацював дуже багато років, і він був різний, Віктор Федорович. Під час одного періоду і під час заключного періоду – це були зовсім різні Януковичі. Саме тому мені важко говорити, але коли ми на «комітеті» обговорювали, ми ухвалили рішення: до складу «комітету» не повинні входити ті, хто був близько пов’язаний з попереднім президентом України», – сказав Азаров.

«Микола Янович, уточнення»

Політолог Тарас Березовець, зокрема, пропонує Миколі Азарову дорогою на Донбас зупинитися в Лук’янівському СІЗО.

«Микола Азаров: «Ми приїдемо в Донецьк і Луганськ тільки через Київ!». Микола Янович, уточнення. Все так, але з проміжною зупинкою в Лук'янівському», – написав Березовець у Facebook.

Інший політичний експерт Євген Магда назвав появу в Росії «комітету порятунку України» серіалом «Живі політичні мерці», який виготовили на студії «Кремльфільм».

Також він прокоментував кадрові пропозиції Азарова, зокрема Володимира Олійника як претендента на президента України.

«Треба сказати, що у Володимира Олійника є досвід порятунку України з 1999 року. З канівської четвірки», – написав у Facebook Магда.

А от ще один політтехнолог Юрій Романенко заговорив словами Лермонтова:

12 січня Інтерпол оголосив у міжнародний розшук колишнього прем’єра Миколу Азарова, а також інших колишніх високопосадовців, зокрема екс-президента Віктора Януковича, його сина Олександра Януковича, екс-міністра фінансів Юрія Колобова.

Азарова звинувачують у перевищенні влади, що спричинило тяжкі наслідки, привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем. Екс-прем’єр звинувачення на свою адресу відкидає.

Також українські правоохоронці розслідують зловживання владою під час ухвалення «диктаторських законів» 16 січня 2014 року. Головою лічильної комісії у Верховній Раді України минулого скликання був регіонал Володимир Олійник.

  • Зображення 16x9

    Наталка Коваленко

    Співпрацюю з Радіо Свобода з 2005 року. Магістр Інституту журналістики Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка. Народилася на Полтавщині 1984 року. Кореспондентка та редакторка сайту Радіо Свобода

     

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG