Доступність посилання

ТОП новини

Я – веган уже 5 років, тож взагалі не хворію – Рудольф Краєвський


Здоровий спосіб життя: веганство, йога та гармонія з Всесвітом
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:27:50 0:00

Рудольф Краєвський – веган уже понад 5 років. Молодий еко-бізнесмен запевняє, що саме через його веганський спосіб харчування та відсутність шкідливих звичок він взагалі не хворіє та добре почуває себе. Краєвський порівнює людський організм із японським автомобілем, а їжу – з пальним, і вважає, що людина втратила свій «техпаспорт» та «інструкцію з використання».

Як Ви гадаєте, чи поширюється мода на здоровий спосіб життя в Україні?

Всі люди хочуть жити довго і не хворіти

– Так, дуже активно поширюється. Всі люди хочуть жити довго і не хворіти. Наразі ми дуже вдало користуємося інформаційними технологіями і розуміємо, що робити, аби не хворіти, прожити довго та максимально реалізувати свій потенціал. Інакше людство загубить планету і ми так і будемо жити по 50, 60, 70 років із хворобами та серйозними операціями.

Що для Вас здоровий спосіб життя?

Зараз ми порушуємо інструкцію до нашої «супермашини»

– Ми знаємо, що японські автомобілі дуже якісні, але там дуже багато чого написано: як за ним доглядати, яке паливо заливати. Тобто, якщо порівнювати, то людина вживає їжу для того, щоб рухатися. Їжа – це те саме пальне. І зараз ми порушуємо інструкцію до нашої «супермашини» – через це люди страждають, багато хворіють і мало живуть.

Здоровий спосіб життя – це повна відсутність таких речей, як паління. Можна ще встигнути покурити і зайнятися спортом. Якщо не порушувати нормальний режим життя, то можна просто дихати свіжим повітрям

Здоровий спосіб життя – це повна відсутність таких речей, як паління. Але людина має довгий життєвий шлях, тобто можна ще встигнути покурити і зайнятися спортом. Дельфіну, для того щоб жити, необхідно багато рухатися, плавати. А людині не потрібно бути якоюсь супер-динамічною, бо якщо не порушувати нормальний режим життя, то можна просто дихати свіжим повітрям. Потрібно триматися напрямку, про який всі знають. А зі свого боку я додаю веганство. Через те, що людина втратила свій «техпаспорт» та «інструкцію з використання» – тому ми постійно «ламаємося».

Чи ведете ви здоровий спосіб життя (опитування)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:08 0:00


– А як і коли Ви стали веганом?

Вживання м’яса постійно виправдовується людьми. Відмова від м’яса – це просто одна з базових потреб, яку кожна людина повинна виконати

– Я зітнувся в житті з випробуванням, яке нагадало мені, що всередині людина готова захищати свій внутрішній голос, котрий часто змушує нас бути агресивними. Вживання м’яса постійно виправдовується людьми. Відмова від м’яса – це просто одна з базових потреб, яку кожна людина повинна виконати. Я зрозумів, що вбивство треба припинити.

У свої 31 я усвідомив, що я – доросла людина, повністю відповідальна і я хочу гармонійної відповідальності, не хочу закривати на щось очі.

Голівудські «зірки» про вегетаріанство (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:08 0:00

Чи є якісь дослідження про те, що вегетаріанці дійсно живуть довше і менше хворіють?

– Я, як керівник веган-спільноти, займаюся перекладом українською мовою подібних матеріалів, і кожен може отримати цю інформацію українською. Можна згадати дуже багато прикладів: 95-річний кардіохірург – веган і тому не мав проблем зі здоров’ям, міг робити в такому віці операції на серці.

«Акройога – як навчитися літати» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:30 0:00


– Як на Ваш фізичний стан вплинуло веганство?

Йде п’ятий рік, як я веган. Всі мої людські можливості працюють краще

– Йде п’ятий рік, як я веган. Всі мої людські можливості працюють краще. Можна згадати і релігійний погляд, де людина близька до образу диких тварин, в яких немає інфарктів, інсультів, раку, хвороб, що забирають життя. За легендами, люди тоді їли лише фрукти, не вбивали тварин і я впевнений, що вони були здорові й жили свій природній довгий вік.

Окрім фізичного аспекту у здоровому способі життя є і духовний. Що для Вас це означає?

Духовність – це, перш за все, соціальність

– У наш час суперечок, війн, експлуатацій, мені здається, що духовність – це, перш за все, соціальність – коли людина налаштована на користь для суспільства.

Проміняти мегаполіс на хутір? Із задоволенням! (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:08 0:00


– Ще до відкриття Вашого закладу Ви возили їжу на Майдан під час революції. Ви зацікавили людей, далеких від цієї теми?

Сучасна форма духовності – це екологічність та повна відсутність суперечностей у поведінці

– Я бачив дуже радісні обличчя, бо там було багато людей, які вегани. Ця біда всіх об’єднала. Я робив це просто як людина, яка хотіла чимось допомогти. Наприклад, з дідами, що там були, ми просто їли «пісну кашу».

Вегани, виключаючи просто продукти вбивства, допомагають природі охолонути

Взагалі духовність – це відкритість один одному. Розуміння, що є шанс провести увесь свій час у компанії людства, всіх живих істот, неба. Сучасна форма духовності – це екологічність і повна відсутність суперечностей у поведінці. Кожен знаходить свою практику для того, щоб заспокоїти свій розум і стати гармонійною людиною.

Вегани, вегетаріанці, екологічні люди – вони створюють «прохолодні, лікувальні» осередки на планеті Земля. Тобто вегани, виключаючи просто продукти вбивства, допомагають природі охолонути, знизити кількість використаних ресурсів.

Як, на Вашу думку, можна долучити більшу кількість людей до еко-свідомості та здорового способу життя?

Нам не вистачає лише співпраці з інструментами на рівні країни

– Веган-спільнота вже знає, що зробити. Але на мій погляд, нам не вистачає лише співпраці з інструментами на рівні країни. Веганство зараз як ліки, бо зараз складний час для планети. Це вже відбувається природнім шляхом, у різних регіонах звертають увагу на діяльність моєї фірми, і наразі ми дуже швидко об’єднуємося.

  • Зображення 16x9

    Марічка Набока

    У 2004 році закінчила Український гуманітарний ліцей КНУ імені Тараса Шевченка. У 2010-му отримала диплом магістра журналістики Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка. Маю публікації в газеті «Громадський захисник», журналах «Книжник-review», «Київська Русь» та інших виданнях. Працювала в програмі «Підсумки» на телеканалі «Ера». На Радіо Свобода – з 2007 року. Коло професійних зацікавлень: права людини, українська культура, волонтерський рух.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG