Доступність посилання

ТОП новини

Битва конкурентів: Ляшко атакує Тимошенко


Юлія Тимошенко і Олег Ляшко, архівне фото (31 березня 2016 року)
Юлія Тимошенко і Олег Ляшко, архівне фото (31 березня 2016 року)

Зростання протестної активності ознаменувалося конфліктом між очільниками опозиційних політичних сил. Лідер Радикальної партії Олег Ляшко звинуватив лідера партії «Батьківщина» в тому, що вона діє в російських інтересах та закликав позбавити її українського громадянства. Коментуючи ситуацію, експерти зазначають, що між опозиційними політиками посилюється конкуренція та боротьба за симпатії протестного електорату.

Битва конкурентів: Ляшко атакує Тимошенко
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:03 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Спілкуючись із журналістами в парламентських кулуарах, Олег Ляшко не шкодував лайливих епітетів на адресу Юлії Тимошенко. Невдовзі він продовжив критику на її адресу на своїй сторінці в мережі Facebook.

У свою чергу, Юлія Тимошенко не стала робити критичних заяв у відповідь. Вона зазначила, що пробачає всіх, хто на замовлення влади веде проти неї брудну кампанію.

Дивний імпічмент

Перед цим Олег Ляшко звинуватив Юлію Тимошенко в тому, що вона намагалася використати депутата з фракції Радикальної партії Юрія Шухевича для проголошення провокативної заяви про імпічмент. Натомість Юлія Тимошенко зазначила з цього приводу, що Юрій Шухевич попросив надати йому слово, бо власна фракція не давала йому такої можливості – і деталі виступу вони не обговорювали. А сам Юрій Шухевич запевнив, що не мав наміру говорити про імпічмент.

У нас немає ані процедури, ані законодавства та й, фактично, приводу якогось для імпічменту
Мілан Леліч

«У нас немає ані процедури, ані законодавства та й, фактично, приводу якогось для імпічменту. Це абсолютна вигадана історія, з якої нічого, крім пустих слів, не вийде», – коментує ситуацію політичний оглядач Мілан Леліч.

Політолог Андрій Єрмолаєв також упевнений, що зараз немає підстав говорити про імпічмент всерйоз.

«Кажучи мовою сучасних медійників – це чистий «фейк». Думаю, що будь-який політик та й просто людина, яка ще здатна тверезо мислити, розуміє, що сьогодні можливості повноцінно реалізувати процедуру імпічменту не існує. Це питання може існувати лише в площині пропагандистській і політико-ідеологічній», – наголошує він.

Подвійне дно «битви популістів»

Коментуючи загострення конфлікту між опозиційними політиками, експерти зазначають, що має місце посилення конкуренції та боротьби за симпатії протестного електорату. Причому, лідера Радикальної партії до різких заяв підштовхує втрата популярності.

За рахунок скандалів і привертання уваги до себе відбувається спроба підвищити вартість
Андрій Єрмолаєв

«Мені здається, що у Ляшка є серйозні виклики. І за рахунок скандалів і привертання уваги до себе – знаєте, як це на ринку – відбувається спроба підвищити вартість», – зазначає Андрій Єрмолаєв.

Натомість народний депутат Сергій Лещенко (фракція «Блоку Петра Порошенка») припускає, що нападки Олега Ляшка варто розглядати не лише, як «битву популістів», а в контексті широких політичних домовленостей у трикутнику Порошенко-Ахметов-Ляшко.

Олег Ляшко був членом фракції «Блоку Юлії Тимошенко» два скликання поспіль – загалом, із 2006 до 2010 року, коли його виключили з опозиційної на той час фракції «за співпрацю з коаліцією».

  • Зображення 16x9

    Дмитро Шурхало

    Співпрацюю з Радіо Свобода, був кореcпондентом і редактором (2008–2017), зараз веду програму «Історична Свобода». Спеціалізуюсь на політиці та історії. Народився в 1976 році у Сумах. Закінчив факультет журналістики Львівського університету імені Івана Франка. Працював у газетах «Пост-Поступ», «Київські відомості», «Вечірні вісті», журналі «Власть дєнєг». Автор книжок «Українська якбитологія», «Міфи Другої світової війни» та «Скоропадський, Маннергейм, Врангель: кавалеристи-державники».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG