Доступність посилання

ТОП новини
Події

На Буковині вперше проведуть «Миколайчук-фест»


Ukraine -- Mykolaichuk fest banner, Kyiv, 05Jun2016
Ukraine -- Mykolaichuk fest banner, Kyiv, 05Jun2016

До 75-річчя відомого українського актора і режисера Івана Миколайчука на його рідній Буковині відбудеться перший всеукраїнський «Миколайчук-фест». Із 15 до 18 червня 2016 року у Чернівецькій області – у місті Вижниця та селі Чортория – на фестивалі кіно та пісні «Миколайчук-фест» покажуть як роботи майстра, так і твори сучасних митців.

Як розповідає одна з ініціаторів фестивалю, заслужена артистка України Руслана Лоцман, ідея провести «Миколайчук-фест» виникла ще минулого літа під час туру Буковиною мистецького об’єднання «Народна філармонія», що й виступає ініціатором та головним організатором фестивалю. «За це висловилися самі буковинці, земляки та друзі актора. Приємно, що підтримали нас і дружина митця, народна артистка України Марія Миколайчук, і її колега з тріо «Золоті ключі», народна артистка Валентина Ковальська, і народний артист Василь Ілащук, і громадські активісти», – зазначає Руслана Лоцман.

«І справді: Іван Миколайчук сьогодні з нами воює за Україну, його образи народних героїв житимуть вічно», – додає вона.

Організатори «Миколайчук-фесту» запрошують усіх охочих доторкнутися до джерел натхнення Івана Миколайчука, відвідати його рідне село Чорторию, поспівати народних пісень під час вечерь-вечорниць з карпатською кухнею, поспілкуватись із місцевими жителями, спільно з фестивальною лабораторією просто неба зняти власні відеокліпи.

Крім того, впродовж чотирьох днів у Вижниці відбуватимуться покази сучасного українського кіно, зустрічі з режисерами, концерти української пісні за участі виконавців із різних областей України.

Деталі можна дізнатися за телефоном 096-759-19-57, на сторінці фестивалю у мережі Facebook та на сайті www.fph.org.ua

XS
SM
MD
LG