Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові завершився обшук в готелі «Національ»


У Харкові завершився обшук в готелі «Національ», повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Колишній голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін біля готелю «Національ» повідомив журналістам, що у рамках одного з кримінальних проваджень, пов’язаного з подіями на Майдані, відбувався обшук, він стосувався «людини, яка нібито могла бути пов’язаною з подіями на Майдані».

Добкін не уточнив, чи проводилися слідчі дії в помешканні, де проживає Геннадій Кернес.

«Насторожує те, що прослідковується система дій, спрямованих на дискредитацію міського голови Кернеса, якого співробітники МВС намагаються прив’язати до будь-яких кримінальних справ», – заявив Добкін.

Харківська міліція обшук не коментує, заявивши, що слідчі дії проводили не харківські правоохоронці.

Сьогодні стало відомо, що у Харкові правоохоронці проводять слідчі дії в готелі «Національ», у якому проживає харківський міський голова Геннадій Кернес.

Згодом глава МВС Арсен Аваков уточнив, що слідчі дії та обшуки проводяться в 18 місцях одночасно – в тому числі і на об’єктах і з особами, пов’язаних з нинішнім міським головою Геннадієм Кернесом.

«У Харкові МВС проводить слідчі дії у кримінальних справах, пов’язаних зі злочинами на Майдані. Тітушки з Харкова, пов’язані з жилінським «Оплотом», злочинами у Маріїнському парку проти демонстрантів. Організація дестабілізації в Харкові і взаємодія з сепаратистськими колами в «ДНР», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Сам Кернес наразі не коментував слідчих дій, які проводились у готелі «Національ».

Полтавський суд розглядає справу за звинуваченням мера Харкова Геннадія Кернеса у викраденні активістів Майдану і знущань над ними. У березні прокуратура заявила, що харківського міського голову підозрюють у викраденні людини, катуванні, погрозі вбивством. Кернес стверджує, що кримінальна справа проти нього є сфабрикованою.

Харківську громадську організацію, а фактично спортивний клуб «Оплот» під керівництвом підприємця Євгена Жиліна пов’язують із наданням її членів для участі в формуваннях так званих тітушок для розгону активістів Євромайдану, зокрема, в Маріїнському парку в Києві біля будівлі Верховної Ради, а також у Харкові.

XS
SM
MD
LG