Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: усі пункти Мінської угоди Росією не виконуються


Петро Порошенко в Нью Йорку, 27 вересня 2015 року
Петро Порошенко в Нью Йорку, 27 вересня 2015 року

Президент України Петро Порошенко заявляє, що усі пункти Мінської угоди не виконуються з боку Росії. Про це він заявив в інтерв’ю американській газеті Washington Post, повідомляє прес-служба президента.

За словами Порошенка, це, в першу чергу, стосується зобов’язання звільнення незаконно затриманих і засуджених громадян України, а також гуманітарних умов на українських окупованих територіях.

Президент України також наголосив на важливості не лише припинення вогню, а й виведення російських військ з окупованої території та повернення Україні контролю над українсько-російським кордоном.

«Ми повинні зробити добре скоординовані дії, щоб підштовхнути Путіна виконувати зобов’язання Росії, на які вона погодилася і підписала угоду у Мінську. Зараз цей процес є в небезпеці через плани Путіна провести незаконні фейкові вибори на окупованих українських територіях в Донецькій і Луганській областях», – сказав він.

Росія уже неодноразово заявляла, нібито не є учасником Мінських домовленостей і не зв’язана ніякими зобов’язаннями, а є, мовляв, лише «гарантом» цих домовленостей.

XS
SM
MD
LG