Доступність посилання

ТОП новини

Велика Британія вишле військового аташе РФ за «зловмисну діяльність»


Міністр внутрішніх справ Великої Британії Джеймс Клеверлі
Міністр внутрішніх справ Великої Британії Джеймс Клеверлі

Влада Великої Британії збирається вислати військового аташе Росії у відповідь на те, що міністр внутрішніх справ Джеймс Клеверлі назвав «зловмисною діяльністю» Москви, пише Reuters.

«Ми вишлемо російського військового аташе, неоголошеного офіцера військової розвідки», – сказав Клеверлі, виступаючи перед парламентом 8 травня.

Крім того, за словами міністра, влада позбавить статусу дипломатичних приміщень кілька обʼєктів нерухомого майна у Великій Британії, повʼязаних з Росією.

Також Велика Британія запровадить нові обмеження на видачу російських дипломатичних віз, зокрема обмежить термін перебування російських дипломатів у країні.

За словами міністра, Велика Британія стала «надзвичайно складним операційним середовищем для російських розвідувальних служб», але вжиті заходи «тільки зміцнять нашу стійкість до російської загрози».

Клеверлі додав, що у відповідь на заходи Великої Британії очікує, що з боку уряду Росії звучатимуть «звинувачення у русофобії, теорії змови та істерія», але британський уряд «не буде обдурений».

«Наша відповідь буде рішучою і твердою. Ми маємо чітке послання Росії: припиніть цю незаконну війну, виведіть свої війська з України, припиніть цю шкідливу діяльність», – сказав міністр.

Речниця МЗС РФ Марія Захарова заявила агенції ТАСС, коментуючи рішення Лондона вислати російського військового аташе, що «Росія дасть адекватну відповідь».

Наприкінці квітня двох жителів Великої Британії звинуватили у підпалі складу, на якому зберігалося озброєння, призначене для допомоги Україні. Правоохоронні органи вважають, що це агенти, які діяли за вказівкою влади РФ. Захарова називала звинувачення у причетності Росії до підпалу абсурдними.

Форум

XS
SM
MD
LG