Доступність посилання

ТОП новини

Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді – виправлено


На думку керівника Устецького краю Яна Шіллера, «важливо, що ветерани матимуть змогу отримувати допомогу безпосередньо вдома»
На думку керівника Устецького краю Яна Шіллера, «важливо, що ветерани матимуть змогу отримувати допомогу безпосередньо вдома»

Новина виправлена: Ужгороду виділили п’ять мільйонів крон (а не 200 млн) на будівництво реабілітаційного центру. 200 мільйонів – це загальна вартість проєкту

Керівництво Устецького краю, області на північному заході Чехії, схвалило рішення допомогти Ужгороду звести центр реабілітації для українських воєнних ветеранів і виділити на цю потребу п’ять мільйонів крон.

Загальну вартість проєкту раніше оцінювали в близько 200 мільйонів чеських крон (у перерахунку близько 325 мільйонів гривень).

Ініціативу підтримало також чеське Міністерство закордонних справ. На думку керівника Устецького краю Яна Шіллера, «важливо, що ветерани матимуть змогу отримувати допомогу безпосередньо вдома».

Крім того, Устецький край також переказав 10 мільйонів крон (близько 17 млн грн) чеській гуманітарній організації Člověk v tísni – «Людина у скруті», на підтримку українських біженців у Чехії й громадян безпосередньо в Україні.

Раніше, 18 квітня, Україна і Чехія почали переговори про двосторонню безпекову угоду.

Форум

XS
SM
MD
LG