Доступність посилання

ТОП новини

CNN: більша частина військової допомоги США для України вже перебуває в Європі


Cеред перших в Україну надійдуть артилерійські снаряди – джерело CNN
Cеред перших в Україну надійдуть артилерійські снаряди – джерело CNN

Більша частина американських озброєнь, призначених для допомоги Україні, перебуває на складах у Німеччині та Польщі, повідомило 23 квітня джерело американського телеканалу CNN. За його словами, серед перших в Україну надійдуть артилерійські снаряди.

Офіційно влада США не повідомляла, що озброєння з пакета допомоги, що готується, перебувають у Європі. При цьому речник Пентагону Патрік Райдер минулого тижня заявив, що міністерство оборони США готове одразу відправити зброю, щойно буде віддано наказ.

«Як ви знаєте, у нас дуже потужна логістична мережа, яка дозволяє нам швидко перевозити військові засоби. Як ми вже робили у минулому, ми можемо перевезти вантаж упродовж кількох днів», – сказав представник військового відомства США.

Палата представників Конгресу США 20 квітня схвалила законопроєкт, що передбачає надання Україні близько 61 мільярда доларів допомоги. Документ не могли ухвалити з осені 2023 року. Сенат планує розглянути законопроєкт 23 квітня, говорив лідер демократичної більшості в цій палаті Чак Шумер. Президент США Джо Байден заявив, що негайно підпише закон після ухвалення, щоб швидко передати зброю до України.

Форум

XS
SM
MD
LG