Доступність посилання

ТОП новини

Віцепрезидент Європарламенту: Україна поверне всі свої території і приєднається до ЄС


Переговори про приєднання України до Євросоюзу мають розпочатися навіть попри те, що Київ не контролює всю свою територію, заявив 24 жовтня на другому парламентському саміті «Кримської платформи» віцепрезидент Європейського парламенту Роберт Зіле.

«Можливо, хтось запитає, чи це можливо, і чи є мудрим робити цей крок (розпочинати переговори про вступ – ред.), коли Україна не контролює усю свою територію. Відповіддю має бути дзвінке «так». Кремль має чітко почути, що ми віримо у всеосяжну українську перемогу, в повну територіальну цілісність європейської України, і ми готові підтримати це політично, дипломатично і фінансово, чого б це не вартувало», – сказав Зіле.

Раніше премʼєр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який відомий своїми критичними заявами щодо України, висловив сумнів щодо можливого погодження вступу України до ЄС. Як заявив очільник угорського уряду, «невідомо, наскільки велика територія України, оскільки війна триває».

Міністерство закордонних справ України прокоментувало заяву Орбана так: «Позитивно відзначаємо, що прем’єр-міністр Угорщини турбується про вступ України до Європейського союзу. Інформуємо, що Україна не змінювала своєї території в межах міжнародно визнаних кордонів».

Форум

XS
SM
MD
LG