Доступність посилання

ТОП новини

Ексспівробітника Пентагону засудили до 21 року за передавання даних «агенту РФ»


Офіс Агентства національної безпеки США, фото ілюстративне
Офіс Агентства національної безпеки США, фото ілюстративне

Колишнього співробітника Агентства національної безпеки США (підрозділ Пентагону) Джаре Себастьяна Далка засудили до 21 року вʼязниці за спробу передати секретну інформацію підставному «російському агенту», який насправді працював у Федеральному бюро розслідувань під прикриттям. Про це 29 квітня повідомило міністерство юстиції США.

24 квітня Джаре Себастьян Далк визнав провину за шістьма пунктами звинувачення про спробу передавання секретної інформації про національну оборону. На засіданні суду він підтвердив, що розумів, як ці дані могли бути використані Росією на шкоду США.

З 6 червня до 1 липня 2022 року 31-річний Джаре Себастьян Далк обіймав посаду спеціаліста з безпеки інформаційних систем та звільнився за «сімейними обставинами». Він визнав, що за цей час встиг роздрукувати документи під грифом «цілком таємно», а після звільнення запропонував продати їх людині, яку вважав російським агентом. Для комунікації він використав зашифровану електронну пошту.

Далк запросив 85 тисяч доларів в обмін на всю наявну у нього інформацію, яка «матиме цінність для Росії», і пообіцяв співпрацю надалі. 28 вересня 2022 року в Денвері відбулося передавання документів, тоді ж Далка затримали.

За угодою про визнання провини обвинувачений визнав, що навмисне передавав файли таємному співробітнику ФБР, вважаючи, що інформація «буде використана на шкоду Сполученим Штатам та на користь Росії». Крім того, підсудний мав борги у розмірі 237 тисяч доларів.

Форум

XS
SM
MD
LG