Доступність посилання

ТОП новини

ГУР заявляє про знищення російського гелікоптера в Москві


Пресслужба ГУР оприлюднила відео, з якого виглядає, що гелікоптер був знищений шляхом підпалу
Пресслужба ГУР оприлюднила відео, з якого виглядає, що гелікоптер був знищений шляхом підпалу

Вночі проти 26 квітня на аеродромі «Остафьєво» в Москві згорів гелікоптер Ка-32, заявляє Головне управління розвідки Міноборони.

«У ніч на 26 квітня 2024 року на аеродромі «Остафьєво» Міністерства оборони РФ у місті Москва знищено багатоцільовий ворожий вертоліт Ка-32», – йдеться в повідомленні.

«Остафьєво» – аеродром на півдні столиці Росії, який наразі є в користуванні Міністерства оборони. За даними ГУР, відомство експлуатує його спільно з підприємством «Газпромавіа», що входить до структури російського «Газпрому».

«Знищена одиниця авіаційної техніки використовувалась державою-агресором в інтересах московського авіаційного центру, зокрема ― для підтримки операцій російської окупаційної армії», – додає розвідка.

Читайте також: СБУ вразила дронами дві нафтобази в Смоленській області Росії – джерело

Пресслужба відомства також оприлюднила відео, з якого виглядає, що гелікоптер був знищений шляхом підпалу. Російські відомства публічно не повідомляли про пожежу на аеродромі.

Редакція наразі не може незалежно перевірити цю інформацію.

Напередодні стало відомо про пожежу на об’єкті з нафтопродуктами в Омську.

Інститут дослідження війни заявив 17 квітня, що українські удари по російських цілях в окупованому Криму та на території РФ являють собою «досить скоординовану та широкомасштабну серію ударів, спрямовану саме проти російської авіації, протиповітряної оборони та засобів радіолокаційного виявлення».

Форум

XS
SM
MD
LG