Доступність посилання

ТОП новини

Президент Ірану в Москві заявив про майбутній розпад НАТО


Переговори президентів Росії Володимира Путіна (л) та Ірану Ібрагіма Раїсі (п), Москва, 19 січня 2022 року
Переговори президентів Росії Володимира Путіна (л) та Ірану Ібрагіма Раїсі (п), Москва, 19 січня 2022 року

Президент Ірану Ібрагім Раїсі 20 січня виступив у Державній думі Росії в Москві. У своїй промові він, зокрема, розкритикував Сполучені Штати і союз НАТО. За словами Раїсі, НАТО «займається проникненням у географічні простори країн під різними приводами», протистоїть «незалежним демократіям» та «традиціям народів». Це, на думку іранського президента, врешті-решт призведе до розпаду НАТО.

Раїсі також похвалив російського президента Володимира Путіна за співпрацю з Іраном у Сирії.

19 січня іранський президент зустрівся з Путіним у Кремлі. Він назвав відносини Росії з Іраном, який перебуває під жорсткими санкціями США через свою ядерну програму, «постійними і стратегічними». Він також передав Путіну проєкт домовленості щодо стратегічної співпраці на 20 років.

Раїсі вважається представником жорстких консервативних кіл іранського керівництва. Верховним лідером Ірану є аятола Алі Хаменеї, проте президент зазвичай представляє країну у зовнішніх відносинах. З моменту свого обрання минулого року Раїсі веде політику зближення з Москвою та Пекіном. Іран, зокрема, має намір стати повноправним членом Шанхайської організації співпраці.

21 січня в Індійському океані відбудуться спільні російсько-китайсько-іранські військові навчання.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG