Доступність посилання

ТОП новини

В Японії вперше помер потерпілий від опромінення на «Фукусімі»


Працівники в захисних костюмах на АЕС «Фукусіма-1»
Працівники в захисних костюмах на АЕС «Фукусіма-1»

В Японії помер перший потерпілий від радіоактивного випромінювання після аварії на атомній електростанції «Фукусіма-1», що сталася в 2011 році після землетрусу і цунамі. Йдеться про співробітника АЕС, у якого два роки тому діагностували рак легенів. Ім’я померлого влада Японії не повідомляє.

За даними агентства Reuters, чоловік працював на атомних електростанціях по всій Японії з 1980-х років. На «Фукусімі» він відповідав за вимірювання рівня радіації після того, як сталася аварія. Заражену територію він відвідував двічі, при цьому завжди був одягнений у захисний костюм і маску.

У Міністерстві охорони здоров’я Японії визнали, що причиною захворювання і смерті чоловіка стало опромінення, якого він зазнав на «Фукусімі». Родині померлого пообіцяли виплатити компенсацію. Відомо, що після відвідин АЕС серйозні захворювання були виявлені ще у чотирьох працівників електростанції.

Японія зупиняє останній ядерний реактор
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:13 0:00

Землетрус 11 березня 2011 року магнітудою 9 визнали одним з найпотужніших в історії Японії. Після підземних поштовхів цунамі затопило систему енергопостачання АЕС «Фукусіма-1», припинилася робота систем охолодження реакторів. Аварія на станції була визнана найбільшою після аварії на Чорнобильській АЕС у квітні 1986 року.

XS
SM
MD
LG