Доступність посилання

ТОП новини

Канада надасть понад 55 мільйонів доларів на посилення ППО України – міністр оборони


Ілюстраційне фото. Робота української ППО над Києвом, травень 2023 року
Ілюстраційне фото. Робота української ППО над Києвом, травень 2023 року

Канада долучиться до ініціативи Німеччини з підтримки протиповітряної оборони України – про це заявив міністр оборони країни Білл Блер під час спільного брифінгу з головою німецького Міноборони Борісом Пісторіусом 10 травня.

«Я дуже радий оголосити, що Канада надасть 76 канадських мільйонів доларів (близько 55,5 доларів США – ред.) для німецької ініціативи з негайної дії для протиповітряної оборони. Ця ініціатива залучає гроші та ресурси від міжнародної спільноти, аби швидко знайти та доставити системи ППО та ракети до України», – заявив він.

За словами Блера, це має допомогти Україні захиститися від російських атак на цивільну інфраструктуру.

Читайте також: Зеленський обговорив посилення ППО України із лідерами Данії та Нідерландів

«Канада вітає та дякує за німецьке лідерство в цій критично важливій ініціативі. Разом ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки знадобиться», – додав міністр оборони.

Засоби протиповітряної оборони залишаються пріоритетом військової допомоги, про яку Київ домовляється із країнами-партнерами. Зокрема, 8 травня голова дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель наголосив на потребі України в додаткових системах ППО після чергової масованої ракетної атаки Росії.

Раніше Німеччина пообіцяла надати додаткову батарею Patriot, а Іспанія заявила, що поставить зенітні ракети Patriot. Інші європейські країни, включаючи Грецію, Нідерланди, Польщу, Румунію та Швецію, також мають системи Patriot.

Форум

XS
SM
MD
LG