Доступність посилання

ТОП новини

Новим генпрокурором може стати патентний повірений Володимира Зеленського


Питання про кандидатуру Сергія Іонушаса як одну з найбільш ймовірних порушили на вечірньому засіданні фракції «Слуги народу» 3 березня
Питання про кандидатуру Сергія Іонушаса як одну з найбільш ймовірних порушили на вечірньому засіданні фракції «Слуги народу» 3 березня

У разі звільнення Руслана Рябошапки з посади генерального прокурора його місце може зайняти заступник голови комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Сергій Іонушас. Питання про його кандидатуру як одну з найбільш ймовірних порушили на вечірньому засіданні фракції «Слуги народу» 3 березня. Згодом 4 березня це підтвердив керівник фракції Давид Арахамія. У коментарі Радіо Свобода 5 березня це підтвердив і сам Сергій Іонушас.

Присутні на засіданні фракції депутати повідомили, що президент Володимир Зеленський «не підтримав і не заперечив проти даної пропозиції».

Сергій Іонушас співпрацював зі структурами «Кварталу», зокрема на офіційному сайті «Укрпатенту» він значиться патентним повіреним Володимира Зеленського – реєстрував такі його торговельні марки, як «Слуга народу», «Країна У», «Квартал 95», «Студія «Квартал 95», «Ліга Сміху», «Чисто news» та інші.

Також за заявкою Іонушаса 27 січня 2020 зареєстроване свідоцтво на новий торговельний знак «Ze kubiki» (власник – Володимир Зеленський), а 10 січня 2020 року – зареєстроване свідоцтво на знак –​ «Ігри приколів», (власники – Володимир Зеленський, Борис і Сергій Шефіри, Наум Баруля, Андрій Яковлев та Андрій Чивурін), повідомляють журналісти проекту «Схеми».

Обидві заявки подані у 2017 році, але на момент видачі свідоцтва у січні цього року представником у справах інтелектуальної власності на сайті «Укрпатенту» досі значиться депутат Іонушас.

Фотографія із Володимиром Зеленським зі сторінки Сергія Іонушаса у Facebook
Фотографія із Володимиром Зеленським зі сторінки Сергія Іонушаса у Facebook

Верховна Рада України 5 березня о 18:00 розпочне позачергове засідання, у порядку денному якого буде єдине питання – про відставку генерального прокурора України Руслана Рябошапки. Згідно з інформацією на сайті Ради, доповідатиме з цього питання народний депутат від «Слуги народу» Максим Бужанський.

Напередодні голова фракції Слуга народу Давид Арахамія заявив, що підтримає відставку генпрокурора Руслана Рябошапки і що «5 березня очікується рекордна кількість голосів за його звільнення».

Голоси за відставку Руслана Рябошапки додасть і фракція ОПЗЖ, повідомив її співголова Юрій Бойко у коментарі Інтерфакс.

XS
SM
MD
LG