Доступність посилання

ТОП новини

На Хмельниччині запровадили погодинні відключення світла – обленерго


Наслідки ударів російських дронів по місту Нетішин Хмельницькій області, де розташована Хмельницька АЕС. 25 жовтня 2023 року, фото ілюстративне
Наслідки ударів російських дронів по місту Нетішин Хмельницькій області, де розташована Хмельницька АЕС. 25 жовтня 2023 року, фото ілюстративне

Станом на вечір 25 березня у Хмельницькій області фіксують «суттєве зростання» навантаження на електромережі, йдеться у повідомленні пресслужби «Хмельницькобленерго».

«Якщо ситуація й далі йтиме таким чином, і споживачі не зменшать обсяг споживання електричної енергії, будуть запроваджені мережеві обмеження», – йдеться в повідомленні.

В обленерго попередили, що відключення відбуватимуться двома чергами. Згідно із опублікованим графіком, відключатимуть одну чергу зранку з 07:00 до 11:00 і одну ввечері з 17:30 до 21:30, виключно в періоди максимального навантаження.

Також зазначається, що «енергетики постійно відстежують рівень навантаження на електромережі й застосовуватимуть графік тільки за потреби, аби уникнути технологічних пошкоджень обладнання».

У ніч і вранці 22 березня російські війська завдали чергового удару по Україні, у Міненерго зазначили, що це найбільш масована атака по українській енергетиці за останній час.

Про удари, зокрема по енергетичній інфраструктурі, повідомляли в Харкові, Запоріжжі, на Дніпропетровщині, Вінниччині, Хмельниччині, Івано-Франківщині, Львівщині, Полтавщині, Сумщині.

За даними Міненерго, після російських атак 22-23 березня без електроенергії залишались понад мільйон споживачів.

Форум

XS
SM
MD
LG