Доступність посилання

ТОП новини

«Питання номер один – ППО»: Зеленський зустрівся у Києві з конгресменами США


Конгресмени США під час пресконференції біля собору Святого Михайла в Києві, Україна, 22 квітня 2024 року
Конгресмени США під час пресконференції біля собору Святого Михайла в Києві, Україна, 22 квітня 2024 року

Президент Володимир Зеленський зустрівся 22 квітня з двопартійною делегацією Конгресу Сполучених Штатів Америки, яка перебуває в Україні з візитом, йдеться на сайті глави держави.

Зеленський подякував за підтримку рішення щодо виділення допомоги та наголосив, що Україна потребує озброєння, а особливо систем протиповітряної оборони, повідомляє пресслужба президента.

«Ми також потребуємо дуже конкретних озброєнь для того, щоб можна було допомогти військовим і захистити цивільних. Ми говоримо про потребу, безумовно, озброєнь, які б’ють на більший радіус. Так само дуже важливі за значущістю артилерійські снаряди», – наголосив Зеленський.

Крім того, під час зустрічі політики обговорили конфіскацію заморожених активів РФ, підтримку України на шляху до НАТО, безпекові гарантії, Українську формулу миру й участь США в інавгураційному саміті миру.

Під час спілкування із журналістами конгресмени запевнили, що зброя надійде до України «швидше, ніж хтось думає, що це можливо». Деяка зброя буде поставлена за кілька днів, а деяка – за кілька тижнів, зазначив конгресмен Білл Кітінг, відповідаючи на запитання Радіо Свобода.

Конгресмени про терміни постачання допомоги від США (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:48 0:00

Раніше повідомлялося, що Сенат США розгляне допомогу Україні 23 квітня

Палата представників Конгресу США під час голосування 20 квітня підтримала виділення допомоги для України.

Законопроєкт про допомогу Україні підтримала більшість конгресменів у Палаті представників. «За» проголосували 311 конгресменів, проти – 112.

Тепер це питання має розглянути американський Сенат і потім підписати президент США Джо Байден.

Загальний розмір законопроєкту щодо допомоги Україні, який ініціював спікер-республіканець Палати представників Майк Джонсон становить 60,84 мільярда доларів. Третина цих коштів, саме 23,2 млрд доларів, залишаться в США та будуть витрачені на поповнення американських запасів.

Форум

XS
SM
MD
LG