Доступність посилання

ТОП новини

Прикордонники знову відкрили КПВВ «Золоте» на Луганщині


КПВВ «Золоте» мало би стати єдиним автомобільний пунктом пропуску через лінію розмежування в області
КПВВ «Золоте» мало би стати єдиним автомобільний пунктом пропуску через лінію розмежування в області

Державна прикордонна служба повідомила про відновлення роботи пункту пропуску через лінію розмежування поблизу селища Золоте на Луганщині.

Пункт відкритий з сьомої ранку 24 березня. Водночас, за даними ДПСУ, станом на пів на восьму через пункт пропуску ніхто не проходив.

Вчора відкриття цього КПВВ анонсували у штабі Операції об’єднаних сил на Донбасі, хоча сьогодні вранці повідомлялося про вчорашні обстріли неподалік.

Читайте також: Українська влада готова відремонтувати міст на лінії розмежування в Станиці Луганській – Марчук​

Раніше відкриття КПВВ анонсувала представниця України у гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

Українська сторона кілька разів намагалася відкрити пункт пропуску у Золотому, оскільки у Луганській області наразі працює лише один КПВВ поблизу Станиці Луганської. Він піший та передбачає перехід через аварійний міст. Але угруповання «ЛНР» виступає проти.

Читайте також: Чотири проблеми переселенців на п'ятому році війни на Донбасі

Ватажок угруповання Леонід Пасічник заявив, що це рішення української влади є «провокацією», а пункт пропуску бойовики відкриють тільки після того, як рішення про це ухвалять на переговорах Тристоронньої контактної групи в Мінську.

XS
SM
MD
LG