Доступність посилання

ТОП новини

Російські військові тренувалися в Криму завдавати бомбових і ракетних ударів – ЗМІ


Повідомляється, що до навчань залучили більш ніж десяток літаків (фото ілюстративне)
Повідомляється, що до навчань залучили більш ніж десяток літаків (фото ілюстративне)

Сили авіації Чорноморського флоту Росії та екіпажі штурмовиків Південного військового округу Росії під час навчань завдали бомбових і ракетних ударів по наземних цілях умовного противника на полігоні Опук в окупованому Криму. Про це повідомило російське інформагентство ТАСС із посиланням на командування російського Чорноморського флоту.

«Екіпажі фронтових бомбардувальників Су-24 морської авіації Чорноморського флоту і штурмовиків Су-25 зі складу об’єднання ВПС і ППО Південного військового округу провели льотно-тактичне навчання з завданням ракетно-бомбових ударів по наземних цілях умовного противника на морському узбережжі на полігоні Опук під Феодосією», – йдеться в повідлмленні.

Повідомляється, що «екіпажі виконали пуски ракет і бомбометання по мішенях, що імітує командні пункти управління військами противника та елементи протидесантної оборони». До навчань залучили більш ніж десяток літаків.

На сайті Міноборони Росії інформація про ці навчання в окупованому Криму відсутня.

9 серпня в Росії та Україні почалися масштабні військові навчання. Росія заявила, що планує провести їх не лише на території країни, а й в анексованому Криму, в сепаратистських регіонах Грузії – Абхазії та Південній Осетії, і на своїх військових базах у Вірменії.

Українська делегація на останньому засіданні Ради безпеки ООН з підтримання міжнародного миру та безпеки заявила про тривале нарощування з боку Росії військового потенціалу в Азово-Чорноморському регіоні та закликала припинити обмежувати там вільне судноплавство. На цьому ж засіданні США також нагадали про продовження агресивних дій проти України в Чорному та Азовському морях.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG