Доступність посилання

ТОП новини

Юрист: рідні повідомили про зникнення в Криму активіста, в якого пройшли обшуки


Вранці 13 вересня російські силовики провели обшук у будинку активіста «Кримської солідарності» Османа Белялова у Бахчисараї
Вранці 13 вересня російські силовики провели обшук у будинку активіста «Кримської солідарності» Османа Белялова у Бахчисараї

Рідні активіста «Кримської солідарності» Османа Белялова, в будинку якого в анексованому Росією Криму вранці 13 вересня російські силовики провели обшук, не можуть його знайти, повідомив проектові Радіо Свобода Крим.Реалії кримський юрист Назим Шейхмамбетов.

«На даний час відомо, що він вранці виїхав зі свого будинку. Орієнтовно о сьомій ранку з ним зник зв’язок. Де він зараз перебуває – у нас інформації немає. Достовірно відомо, що стосовно нього порушено кримінальну справу за статтею 282 частини 1 – «розпалювання міжнаціональної та міжрелігійної ворожнечі». Зараз родичі звернулися із заявою до відділення поліції про зникнення і викрадення сина. Обдзвонили гарячі лінії правоохоронних структур, які займаються подібними ситуаціями», – сказав Шейхмамбетов.

За його словами, біля відділення поліції збираються люди, щоб силовики «швидко й оперативно» відреагували.

Вранці 13 вересня російські силовики провели обшук у будинку активіста «Кримської солідарності» Османа Белялова у Бахчисараї. Після обшуку затримали батька Белялова. Осман Белялов є братом фігуранта Бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір» Мемета Белялова.

Міністерство закордонних справ України засудило дії російських силовиків в анексованому Росією Криму.

XS
SM
MD
LG