Доступність посилання

ТОП новини

«Підбурювання до геноциду»: Кулеба навів аргументи для заборони телеканалу RT у всьому світі


Російський телеведучий Антон Красовський
Російський телеведучий Антон Красовський

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав усі країни світу заборонити мовлення російського державного телеканалу RT, звинувативши його ведучого Антона Красовського в закликах до геноциду.

Кулеба опублікував у твітері уривок з ефіру RT, в якому Красовський у розмові з письменником Сергієм Лук'яненком пропонує топити українських дітей, які вважають, що територія України окупована Росією. Також, як випливає з фрагменту, Красовський запропонував спалювати таких дітей живцем, а також заявив, що Україна «взагалі не має існувати».

Лукʼяненко на це сказав, що Україна має існувати, бо «залишиться велика кількість людей, з якими не хотілося б жити в одній державі». «Ну, розстріляємо», – відповів на це Красовський.

Розмова із Сергієм Лук'яненком вийшла 20 жовтня у програмі «Антоніми», посилання на неї дав раніше сам Красовський.

«Уряди, які досі не заборонили RT, мають подивитися цей уривок. Ось на чиєму ви боці, якщо дозволяєте RT працювати у ваших країнах. Агресивне підбурювання до геноциду (ця людина постане за це перед судом), нічого спільного зі свободою слова. Час заборонити RT у всьому світі!» – наполягає Кулеба.

Після російського вторгнення в Україну мовлення RT було заборонено у країнах ЄС та Канаді. Підрозділ RT у США припинив роботу. Мовлення телеканалу зараз триває, зокрема, арабською та іспанською мовами.

Антон Красовський є російським тележурналістом, на RT опікується розвитком мовлення російською мовою, виступає на підтримку війни в Україні, неодноразово закликав до знищення української державності. 10 жовтня, коли російські військові завдали масованих ударів по цивільних обʼєктах в Україні і вбили близько 20 людей, Красовський виклав відео, як він танцює на балконі в піжамі з написом «Армія Росії».

XS
SM
MD
LG