Доступність посилання

ТОП новини

«За заниженою вартістю»: прокуратура розслідує справу проти митників через експорт масок до Іспанії


Прокуратура Києва розпочала досудове розслідування за фактом можливого вчинення кримінального правопорушення працівниками Київської митниці, повідомляє сайт столичної прокуратури. Ідеться про дії митників під час оформлення експорту медичних масок з України до Іспанії.

«23 березня 2020 року на одному з інтернет-ресурсів була викладена інформація про обставини постачання за кордон двох партій медичних масок, вироблених в Україні. Як зазначається, поставка вказаного товару була здійснена за заниженою вартістю задля ухилення від сплати митних платежів та за сприяння працівників Київської митниці», – інформує прокуратура.

Досудове розслідування за ч. 2 ст. 364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем) здійснюватиме територіальне управління Державного бюро розслідувань. Санкція другої частини статті 364 передбачає «позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».

Державна митна служба України ще 21 березня заявила, що постачання з України до Іспанії масок-респіраторів відбулося на законних підставах. Цей вантаж пройшов митницю за кілька днів до урядового рішення про заборону такого експорту, вказують у відомстві, очолюваному Максимом Нефьодовим.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG