Доступність посилання

ТОП новини

15 вересня розпочалося офіційне висування кандидатів на місцевих виборах


Це передбачає календарний план основних організаційних заходів із підготовки та проведення місцевих виборів 25 жовтня, затверджений Центральною виборчою комісією
Це передбачає календарний план основних організаційних заходів із підготовки та проведення місцевих виборів 25 жовтня, затверджений Центральною виборчою комісією

У вівторок, 15 вересня, розпочинається процес офіційного висування кандидатів у депутати місцевих рад та на посади сільського, селищного, міського голів. Це передбачає календарний план основних організаційних заходів із підготовки та проведення місцевих виборів 25 жовтня, затверджений Центральною виборчою комісією.

Згідно з планом, висування кандидатів у депутати, кандидатів на посади сільського, селищного, міського голів розпочинається за 40 днів до дня голосування та закінчується за 30 днів до нього, а саме - з 15 до 24 вересня включно.

Ухвалити рішення про реєстрацію кандидата (кандидатів) або про відмову в реєстрації територіальна виборча комісія має не пізніше як на п’ятий день з дня прийняття заяви про реєстрацію та доданих до неї необхідних документів.

Передвиборчу агітацію кандидат (кандидати) може проводити з наступного дня після ухвалення відповідною територіальною виборчою комісією рішення про його реєстрацію.

15 липня Верховна Рада схвалила постанову про призначення місцевих виборів в Україні на 25 жовтня 2020 року. Згідно з нею, місцеві вибори відбудуться в Україні всюди, крім окупованих Росією Криму та Севастополя і непідконтрольних українському уряду районів Донецької і Луганської областей.

XS
SM
MD
LG