Доступність посилання

ТОП новини

У митній службі заявляють, що законно пропустили маски до Іспанії


«Після введення заборони митниця зупинила вивезення 260 тисяч масок та респіраторів за кордон» – інформація ДМС
«Після введення заборони митниця зупинила вивезення 260 тисяч масок та респіраторів за кордон» – інформація ДМС

Державна митна служба України заявляє, що постачання з України до Іспанії масок-респіраторів відбулося на законних підставах. Цей вантаж пройшов митницю за кілька днів до урядового рішення про заборону такого експорту, вказують у відомстві, очолюваному Максимом Нефьодовим.

«Експорт цих масок відбувся ще 2 та 6 березня і є легальною поставкою товару. Респіратори перетнули український кордон 3 та 7 березня відповідно . Постанова Уряду №214, яка забороняє експорт медичних товарів та лікарських засобів, зокрема масок та респіраторів, була прийнята 11 березня 2020 року і вступила в силу після опублікування», – ідеться в повідомленні.

«Митниця виконує закони. Після введення заборони митниця зупинила вивезення 260 тисяч масок та респіраторів за кордон», – додали у відомстві.

Раніше кілька українських ЗМІ поширили кадри телебачення Іспанії, як у цій країні розвантажують маски, на ящиках із якими чітко видно ознаки походження товару – назва одного з українських виробників та його слоган.

Раніше цього тижня заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко заявив, що хірургічні маски мають з’явитися в аптечних мережах 20-21 березня. Він зазначив, що зараз є заборона експорту й реекспорту з території України як хірургічних масок, так і інших засобів індивідуального захисту.

12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і щоб не допустити її поширення. Він триватиме три тижні – до 3 квітня.

21 березня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про намір влади посилити обмежувальні заходи у зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції COVID-19 і наполягав на запровадженні «тотального карантину».

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG