Доступність посилання

ТОП новини

Голова митниці розповів, навіщо медичні вантажі супроводжують посадовці


Максим Нефьодов, архівне фото
Максим Нефьодов, архівне фото

Голова Митної служби Максим Нефьодов розповів, навіщо медичні вантажі, що прямують із-за кордону до України для протистоянню пандемії коронавірусного захворювання, супроводжують посадовці.

Як сказав він програмі «Суботнє інтерв’ю» на Радіо Свобода, він дуже вдячний українським дипломатам, колегам із Офісу президента тощо, які забезпечують можливості цього імпорту.

«І мені інколи навіть дещо гірко бачити, як люди не розуміють, чому кожен літак супроводжують наші дипломати, супроводжують інколи народні депутати. Саме для того, аби інколи банально фізично боротися за те, щоб те, що лежить на складах, потрапило в Україну, а не в якусь іншу країну, яка, можливо, навіть готівкою готова була перебити ту ціну, по якій ми уклали контракт», – сказав Нефьодов.

Конкретних прикладів він не навів.

Тиждень тому, 21 березня, народний депутат Андрій Мотовиловець (фракція «Слуга народу», який супроводжував один із таких вантажів із Китаю, написав у фейсбуці: «Під час перельоту я став свідком глобальної, і, відверто кажучи, досить страшної конкуренції – за медичне обладнання. Наші консули безпосередньо на заводах зустрічають консулів інших країн (Росія, США, Франція), які хочуть забрати наші замовлення собі. У нас оплата замовлень пройшла заздалегідь, безготівковими платежами і з підписаними контрактами – в них більше грошей і готівка. І ми боремося за кожен вантаж».

XS
SM
MD
LG