Доступність посилання

ТОП новини

РФ: у потерпілому від повені Орську люди вийшли на протест. Прокуратура попереджає, що це незаконно


Повінь в одному з районів Орська, квітень 2024 року
Повінь в одному з районів Орська, квітень 2024 року

Прокуратура Оренбурзької області РФ попередила про «неприпустимість порушення закону, особливо в рамках запровадженого режиму надзвичайної ситуації» у зв'язку із закликами до масових акцій в Орську.

У повідомленні прокуратури йдеться, що заклики до масових акцій, повʼязаних із повінню в Орську, поширюються в інтернеті. Про які заклики йдеться, не уточнюється, проте прокуратура звертає увагу, що «вказаний масовий захід» не погоджений із владою.

Відомство нагадує, що організація несанкціонованих масових акцій підпадає під статтю адміністративного кодексу 20.2 і може «спричинити покарання аж до адміністративного арешту».

Вдень 8 квітня телеграм-канал «Осторожно, новости» написав, що в Орську люди вийшли на мітинг. За даними телеграм-каналу, близько 100 людей зібралися біля памʼятника Леніну на Комсомольській площі. Вони вимагають підвищити розмір виплат постраждалим та записують звернення до російського лідера Володимира Путіна з проханням про допомогу. Поліція говорить у мегафони, що акція незаконна. «Спершу менти намагалися розганяти людей, але їх стало дуже багато», – сказав телеграм-каналу місцевий житель.

Місцеве видання Orsk.ru повідомляє, що до жителів вийшов мер міста Василь Козупіца, але йому не дали говорити люди, які вимагають виплат та розвʼязання проблем із житлом. Демонстранти стали скандувати «Ганьба».

5 квітня в Орську, місті з населенням близько 189 тисяч людей, прорвало дамбу. Жителів найбільш постраждалих районів евакуювали. Потім відбувся ще один прорив. Вода дісталася і обласного центру Оренбурга, де теж затопило кілька районів. В Оренбурзькій області запровадили режим надзвичайної ситуації. За останніми даними, затоплені близько семи тисяч будинків.

Жителі Орська, що залишилися в місті, скаржилися на брак питної води в магазинах. За їхніми словами, бутильовану воду в магазинах «одразу ж розбирали», і людям доводилося купувати соки чи молоко. Мер міста Василь Козупіца через деякий час визнав проблему та заявив, що найближчими днями магазини вирушать по воду до сусідніх регіонів.

Форум

XS
SM
MD
LG