Доступність посилання

ТОП новини

Кремль закликав США вплинути на Україну


Речник Кремля Дмитро Пєсков
Речник Кремля Дмитро Пєсков

США можуть відіграти роль у вирішенні конфлікту на Донбасі, враховуючи вплив Вашингтона на Київ, заявив 8 жовтня речник президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков.

«США можуть, безперечно, використати вплив, який мають на Київ, щоб змусити Україну якнайшвидше виконати свої зобов’язання за Мінськими угодами», – сказав речник Кремля, додавши, що Москва не підтримує приєднання Ваштингтона до переговорів щодо врегулювання конфлікту в так званому «нормандмському форматі».

Росія, Україна, Німеччина та Франція ведуть консультації в «нормандському форматі», хоча переговори на рівні глав держав не відбувалися з жовтня 2016 року.

Росія окупувала Кримський півострів України в 2014 році і того ж року стала зброєю, навчанням та особовим складом підтримувати бойовиків на Донбасі.

Положення так званої «формули Штайнмаєра», схвалені президентом України Володимиром Зеленським минулого тижня, передбачають умови, за яких у нині контрольованих бойовиками районах можуть відбутися місцеві вибори.

Звернення Володимира Зеленського щодо «формули Штайнмайєра»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:29 0:00

За оцінками ООН, станом на 31 грудня 2018 року, унаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули від 12 тисяч 800 до 13 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG