Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський: наступальні плани РФ можна зірвати, але потрібна достатня підтримка від партнерів


За словами Зеленського, усі розвідки партнерів України поінформовані про загрози, які нині є для України.
За словами Зеленського, усі розвідки партнерів України поінформовані про загрози, які нині є для України.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що наступальні плани РФ можна зірвати, але потрібна достатня підтримка від партнерів.

«Щоденні російські ракетні удари, щоденні спроби окупанта зруйнувати більше наших позицій – усе це можна зупинити, можна зірвати російські наступальні плани. Але для цього українська сила має спиратися на достатню підтримку від партнерів – на «петріоти», які потрібні тут, на 155-й калібр, який має звучати на фронті максимально впевнено, на достатньо далекобійну зброю, яка може й повинна знищити російську логістику», – заявив він у своєму відеозверненні.

За його словами, усі розвідки партнерів України поінформовані про загрози, які нині є для України.

«Усі розвідки партнерів поінформовані про загрози та перспективи, які є зараз. Ми маємо зробити все, щоб досягти наших цілей – спільних цілей усіх у світі, хто зневажає терористів», – сказав Зеленський.

Читайте також: «Союзники по НАТО не виконали того, що обіцяли» – Столтенберґ про військову допомогу Україні

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 28 квітня повідомив, що ситуація на фронті загострилась, Росія активно атакує по всій лінії фронту, і має тактичні успіхи на деяких напрямках. За його словами, найбільш складною є ситуація на Покровському та Курахівському напрямках, де продовжуються запеклі бої.

За словами президента України Володимира Зеленського, за пів року, поки Україна чекала на рішення щодо американської підтримки, російській армії вдалося перехопити ініціативу на полі бою, втім, маючи необхідне озброєння, Збройні сили України зможуть не тільки стабілізувати фронт, а й рухатися вперед.

Форум

XS
SM
MD
LG