Доступність посилання

ТОП новини

ЗСУ назвали «фейком» блог американського військового про українських солдатів


Американський підполковник Роберт Трейсі на Яворівському полігоні, 2 травня 2019 року
Американський підполковник Роберт Трейсі на Яворівському полігоні, 2 травня 2019 року

Збройні сили України назвали «фейком» нібито блог американського підполковника Роберта Трейсі, де була критика на адресу українських солдатів.

Начальник управління зв’язків із громадськістю ЗСУ Богдан Сеник заявив у коментарі Радіо Свобода, що цей блог – «вкид і провокація», яка розійшлася російськими й українськими ЗМІ.

Сеник додав, що раніше Трейсі – командир «Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки – Україна» – позитивно оцінював співпрацю з українськими військовими.

Тактичні навчання на Яворівському полігоні у Львівській області
Тактичні навчання на Яворівському полігоні у Львівській області

Англомовний блог із заголовком «Українські солдати – найслабше місце Яворівського навчального центру» був опублікований 23 серпня. У ньому Трейсі нібито звинувачує українських солдатів у незнанні англійської мови, ледарстві, жадібності, поголовному пияцтві, слабкій освіченості та корумпованості.

Зокрема, автор блогу пише: «Моїм інструкторам на заняттях часом потрібно залучати додатковий загін перекладачів. Але і це не завжди допомагає. Справа в тому, що вони не можуть повністю зрозуміти навіть одне одного! Тут навчається суміш людей різних національностей. Дехто з них розмовляє лише українською мовою, дехто – лише російською. Інші можуть спілкуватися лише румунською або угорською».

«Об’єднана багатонаціональна група з підготовки – Україна» наразі не реагувала не публікацію блогу.

XS
SM
MD
LG