Доступність посилання

ТОП новини

Розвідка Британії назвала мету ударів РФ по інфраструктурі України


За даними влади, через російські обстріли в Україні «серйозно пошкоджено» близько 40% енергетичної інфраструктури. Через це періодично вимикають електроенергію
За даними влади, через російські обстріли в Україні «серйозно пошкоджено» близько 40% енергетичної інфраструктури. Через це періодично вимикають електроенергію

Постійне надання Росією переваги ударам по критичній цивільній інфраструктурі України над військовими цілями «рішуче свідчить» про про намір Кремля вдарити по моральному духу цивільного населення, заявили у британській розвідці.

«З 10 жовтня Росія атакувала Україну кампанією ударів по електроенергетичній інфраструктурі. На сьогодні ці дії відбувалися хвилями. Останні інтенсивні удари були завдані 31 жовтня, коли вони вперше були націлені на об’єкти гідроелектростанцій. Удари призвели до значних пошкоджень станцій електропередачі та електростанцій. Планові та аварійні вимкнення електроенергії стали звичним явищем у деяких частинах України, особливо це стосується Києва», – йдеться у звіті, оприлюдненому 11 листопада Міністерством оборони Великої Британії.

«Відновлюваність різна, і наслідки ударів навряд чи будуть відчуватися однаково. Продовження деградації мереж через російські удари майже напевно матиме наслідки для взаємопов’язаних систем водопостачання й опалення, що найбільше відчує цивільне населення взимку в той час, як попит зростатиме», – додали в розвідці.

Там наголосили, що російські удари по виробництву і передачі електроенергії мають непропорційний вплив на цивільне населення в Україні, невибірково впливаючи на такі важливі функції, як охорона здоров’я й опалення.

Останнім часом Росія посилила атаки на об’єкти критичної інфраструктури, зокрема, енергетичні. За даними влади, через російські обстріли в Україні «серйозно пошкоджено» близько 40% енергетичної інфраструктури. Через це періодично вимикають електроенергію.

У Росії удари по українській критичні інфраструктурі пояснили «військовим потенціалом». Київ каже, що Москва розписалася «у воєнних злочинах, а також геноциді».​

XS
SM
MD
LG