Доступність посилання

ТОП новини

FT: у Білому домі вважають, що ЗСУ готують контрнаступ у 2025 році після отримання допомоги США


Салліван вважає, що з новою допомогою від Вашингтона Київ матиме можливість «тримати оборону» протягом 2024 року
Салліван вважає, що з новою допомогою від Вашингтона Київ матиме можливість «тримати оборону» протягом 2024 року

Україна планує розпочати новий контрнаступ після отримання військової допомоги США, заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, пише Financial Times.

Видання зазначає, що попри військову допомогу від США можливі «російські успіхи у найближчий період», оскільки «миттєво перемкнути тумблер неможливо».

Салліван вважає, що з новою допомогою від Вашингтона Київ матиме можливість «тримати оборону» протягом 2024 року.

А вказуючи на можливий розвиток подій наступного року, радник президента США під час виступу на фестивалі FT Weekend у Вашингтоні зазначив, що Україна має намір «просунутися вперед і відновити контроль над територіями, відібраними в неї Росією».

Видання наголошує, що будь-який новий наступ українських військ у 2025 році залежатиме від збільшення фінансування Конгресу та схвалення Білого дому.

Читайте також: Війна в Україні навряд чи закінчиться найближчим часом – розвідка США

Після зустрічі у форматі «Рамштайн» 26 квітня міністр оборони США Ллойд Остін оголосив про виділення Україні 6 мільярдів доларів нової військової допомоги в рамках раніше ухваленого пакету підтримки України на 61 мільярд доларів. Він зазначив, що США нададуть Україні додаткові ракети Patriot для її систем ППО, антидронові засоби, артилерійські снаряди, ракети, матеріально-технічне забезпечення.

Днями Білий дім оголосив, що Україна вже отримує озброєння з нового пакета допомоги, про який раніше Сполучені Штати оголосили в рамках відновленої програми військової підтримки.

Однак український міністр закордонних справ Дмитро Кулеба визнав, що союзники України відстають від графіка, незважаючи на свої зусилля. За його словами, існує розрив у часі між оголошенням пакету і моментом, коли артилерист ЗСУ матиме більше снарядів.

За словами президента України Володимира Зеленського, за пів року, поки Україна чекала на рішення щодо американської підтримки, російській армії вдалося перехопити ініціативу на полі бою, втім, маючи необхідне озброєння, Збройні сили України зможуть не тільки стабілізувати фронт, а й рухатися вперед.

Форум

XS
SM
MD
LG