Доступність посилання

ТОП новини

Військового РФ, який розстріляв авто поблизу Бучі, засудили до 12 років тюрми – СБУ


За даними відомства, Гукасяна вдалось взяти в полон під час боїв на Херсонському напрямку у серпні 2022 року
За даними відомства, Гукасяна вдалось взяти в полон під час боїв на Херсонському напрямку у серпні 2022 року

Російського військового, який розстріляв цивільне авто поблизу Бучі, внаслідок чого загинув цивільний, засудили до 12 років тюрми, йдеться у повідомленні пресслужби Служби безпеки України 17 квітня.

Як пише СБУ, «термін отримав 29-річний Радік Гукасян – контрактник із 331-го парашутно-десантного полку 98-ї повітряно-десантної дивізії збройних сил Росії».

«Під час боїв за Київ він разом з іншими рашистами розстріляв цивільне авто поблизу Бучі, внаслідок чого загинув водій. Щоб приховати злочин, окупанти закопали тіло вбитого чоловіка у лісі», – додає СБУ.

За даними відомства, Гукасяна вдалось взяти в полон під час боїв на Херсонському напрямку у серпні 2022 року. Згідно з даними слідства, «росіянин був у складі ворожого угруповання, яке з перших днів брало участь у війні проти України».

«У Київській області, разом зі спільниками, злочинець обстрілював, а також грабував помешкання цивільних. Після цього награбоване відправлялось до Росії», – зазначили в СБУ.

Відомо, що Гукасяна було визнано винним за ч. 2 ст. 28 та ч. 1, 2 ст. 438 Кримінального кодексу України – порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством за попередньою змовою групою осіб.

«Враховуючи співпрацю зі слідством, суд призначив рашисту 12 років тюрми», – відзначає СБУ.

2 квітня 2022 року Київщину звільнили від російської окупації.

11 квітня СБУ повідомила, що суд засудив полоненого мешканця окупованого Сімферополя, який брав участь у бойових діях проти України, до 15 років ув’язнення за державну зраду.

Форум

XS
SM
MD
LG